2.elde güvenilir adres
ARAÇ ARAMA
Araç Tipi
Marka
Seri
Model
Yakıt
Vites
2.El 0 Km Kiralık
ARAÇ KREDİ BAŞVURUSU
Fırsat ve kampanyalardan haberdar olmak için üye olun, sizlere mail atalım.
Email adresi yazın


MAZDA, 2020’DE 100. YILINI RX-9 SÜPER OTOMOBİLİYLE KUTLAYABİLİR

 

Söz konusu süper otomobilin 2017’de ortaya çıkması beklenen RX-7’nin üzerinde yer alacağı iddia ediliyor
 

Mazda’nın Global Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Yasuhiro Aoyama markanın 100. yılını kutlamak amacıyla bir süper otomobil üretilebileceğinin sinyallerini verdi. Japon üreticinin ilk türbin motorlu modeli Cosmo’nun 50. yıldönümü olan 2017 yılında türbin motorlu bir RX-7 ortaya çıkarabileceği söylentileri ortalıkta gezedursun, Aoyama’nın “2017 yılında türbin motorlu bir otomobil üretmek müthiş bir fikir olabilir. Ayrıca tamamen yeni MX-5’in arkadan itişli ölçeklenebilir platformu yeni spor otomobillere de ev sahipliği yapabilir.” sözleri hem RX-7’nin üretilme ihtimalini hem de olası bir RX-9 planını gözler önüne serdi.

Mazda dizel hibrit sistem üzerinde çalışıyor

 

Bu yeni sistemin 2.5 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri sunacağı iddia ediliyor.

 

Mazda dizel hibrit sistem üzerinde çalışıyor

 

 

Mazda ayrıca yakın bir zamanda Asya ve Avrupa’da dizel-elektrikli hibrit sistemi müşterilerine sunan ilk Japon marka olabilir. Japonya basınında çıkan haberler markanın bu teknolojiye sahip otomobilleri 2016 yılından itibaren satışa sunacağını iddia ediyor. Bu haberlerde dizel motorun küçük bir elektrikli motor ile eşleneceği söylenirken, sistemin ilk olarak Mazda3’te yer alabileceği söyleniyor.

 

Yeni hibrit sistemine sahip olacak olan otomobilin 2.5 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değeri sunacağı söylenirken, bu bilgi otomobilin standart dizel otomobile göre yüzde 30 daha az yakıt tüketeceği anlamına geliyor. Mazda3’ün şu anda, her ne kadar ülkemizde satılmıyor olsa bile, 2-litre SKYACTIV-G dört silindirli motorun elektrik motoru ve CVT şanzımanla eşlenmiş bir benzinli-hibrit bir versiyonu bulunuyor ve bu otomobil ortalama 3.2 lt/100km’lik tüketim değeri sunuyor.

 

 

 

 


 

Nuhkuyusu Cad.No:76 Bağlarbaşı - Üsküdar - İstanbul Tel: 0216 - 651 89 11 - 12 - 13 E-Mail: info@ozanotomotiv.com